top of page

EARTH Dialogue: Έξυπνη και βιώσιμη διατροφή, 22 Μαρτίου, 18:00


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες συνδέουν τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία με τις γενικότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς διαφαίνεται ότι η ευρεία προσαρμογή σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές μπορεί να μειώσει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας και της παραγωγής τροφών. Παράλληλα η απώλεια και η σπατάλη τροφίμων εκτιμάται ότι αποτελούν το 8-10% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως (περίπου 1 δισεκατομμύριο τόνοι CO2e ετησίως θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αντιμετωπίζαμε τη σπατάλη τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας).


Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, έχουν έναν πολύ σημαντικό αντίκτυπο σε διάφορες πτυχές της ζωής μας και, εκτός από ανάγκη και απόλαυση, το φαγητό είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει την προστασία του περιβάλλοντος.

-Ποιες καλύτερες διατροφικές επιλογές μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας, το περιβάλλον και την τσέπη μας; -Με ποιο τρόπο μπορούμε να μειώσουμε την σπατάλη τροφής; -Τι πρέπει να σκεφτόμαστε όταν επιλέγουμε τρόφιμα;


Στο δεύτερο EARTH Dialogue της Οργάνωσης Γη τρώμε όλοι μαζί και συζητάμε με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Άννα Μαρία Μπαρού και τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο για όλα τα ζητήματα διατροφής που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 18:00 στο Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, 118 54


Συμμετέχουν:

Μιχάλης Κεφαλογιάννης, δημοσιογράφος, παρουσιαστής “Όλα για τη Ζωή μας”

Άννα Μαρία Μπαρού, Breakfast Consultant, Recipe Developer

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος, συγγραφέας

Η συζήτηση είναι ανοιχτή σε όποια/ον ενδιαφέρεται να μοιραστεί οπτικές, ιδέες και σκέψεις σχετικά με τη διατροφή.


Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/Z3jUVkJgqNJYfiXZ6


Σχετικά με τα EARTH Dialogues


Το 2023, η Οργάνωση Γη οργανώνει τα EARTH Dialogues, μια σειρά μηνιαίων ανοιχτών συζητήσεων που διευκολύνουν τη μετάβαση μας σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.


Σήμερα, είναι πλέον σαφής η σύνδεση της ευημερίας μας με την υγεία του περιβάλλοντος, ενώ η λήψη των αποφάσεων βασίζεται περισσότερο από ποτέ στην επιστήμη. Παράλληλα, η “Πράσινη Μετάβαση” βρίσκεται στο τραπέζι όλων των συζητήσεων μεταξύ κυβερνήσεων, εταιριών, ακαδημαϊκής κοινότητας, θεσμικών φορέων, οργανώσεων και ενεργών πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, οι προεκτάσεις των περιβαλλοντικών ζητημάτων που μας αφορούν άμεσα και έμμεσα είναι πολλές και η κατανόηση τους μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στις τρέχουσες εξελίξεις.


Τα EARTH Dialogues φέρνουν κοντά ανθρώπους από όλους τους τομείς, σε ανοιχτές συζητήσεις για όλα αυτά τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.


Υπό την Αιγίδα: UN HABITAT (Πρόγραμμα Ηνωμένων Εθνών για τους Αστικούς Οικισμούς), World Urban Campaign & Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα.


bottom of page