top of page
Anchor 2
Asset 18.png

Να διασφαλίσει, έως το 2030, ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, και μεταξύ άλλων, μέσω της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και μέσω του βιώσιμου τρόπου ζωής, να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την προώθηση της ειρήνης και της μη βίας, την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και την αναγνώριση της πολιτιστικής ποικιλίας και της συμβολής της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Anchor 3
Asset 19.png

Ο πρώτος σπόρος της Oργάνωσης «φυτεύτηκε» στα τέλη του 2008. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Τα σαράντα ιδρυτικά (40) μέλη της προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (media, academics, business background, design), καλύπτοντας σχεδόν όλους τους αναγκαίους τομείς για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 7μελές με 3 αναπληρωματικά μέλη και η σύνθεση του έχει ως εξής:

alexiou_photo 3.jpg

Μαρία Αλεξίου

Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Σύμβουλος σε θέματα Βιωσιμότητας και ΕΚΕ.

 

Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία. Μέλος τους ΔΣΑ και Πρόεδρος το Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από το 2012 (www.csrhellas.org) , μέλος επίσης του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου CSR Europe από το 2018 (www.csreurope.org) και επίσης μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Global Compact του ΟΗΕ (www.ungcnh.org). Συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή του HIGGS (www.higgs.org) και εθελοντικά στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Οργανισμού για τη Δημοσιοποίηση Οικονομικών Πληροφοριών (www.efrag.org) και κατέχει την θέση του Συμβούλου σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ (www.titan-cement.com).

Μαρία Βασιλάκου

Η Μαρία Βασιλάκου από το 2010 έως το 2019 διετέλεσε Αντιδήμαρχος της πόλης της Βιέννης και Αναπληρώτρια Κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης.

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος για την Ανάπτυξη της Πόλης, τις Μεταφορές, την Προστασία του Κλίματος, του Ενεργειακού Σχεδιασμού και της Συμμετοχής των Γυναικών του κρατιδίου της Βιέννης, προεδρεύουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στη Βουλή της Βιέννης και επίσης Αναπληρώτρια Πρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας.

 

Από το 2019, όπου και αποχώρησε από την πολιτική, συνεχίζει να προσφέρει τις γνώσεις της για μία βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσω του συμβουλευτικού φορέα www.Vienna-Solutions.com καθώς και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Horizon Mission for Climate Neutral and Smart Cities.

2.jpeg
6.jpg

Δημήτρης Δερματάς

Dr. Dimitris Dermatas is a Professor of Geoenvironmental Pollution at the School of Civil Engineering, National Technical University of Athens, Greece. He has recently served as Chair (2018-2019) of the European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law (https://www.impel.eu) and as the Special Secretary of Inspectorate of the Ministry of Environment & Energy in Greece (2017-2019). In the past he has served as Executive Governing Board Member of the Panhelenic Network of Solid Waste Management Associations (2007-2013), Governing Board Member (2010-2013) of Municipal Waste Europe (MWE) and as the General Director in the Solid Waste Management Association of Eastern Macedonia – Thrace, Greece (2007-2010). Before he was the Director of the W. M. Keck Geoenvironmental Laboratory and Associate Professor at the Department of Civil Environmental and Ocean Engineering at Stevens Institute of Technology, USA (1991-2006). There are more than 4300 citations of his work and he is listed amongst the top 2% world's leading scientists (http://www.civil.ntua.gr/news/2020/12/3/16-professors-school-civil-engineering-among-top/). He has received numerous awards for his teaching and research accomplishments. He has gotten his MS (1988) and Ph.D. (1992) from the Department of Civil and Environmental Engineering at UC Berkeley, USA. Dimitris also volunteers in the non-profit ‘Organization Earth’ (www.organizationearth.org), of which he was a founding member (2010) and member of the Board of Directors. He was born in Thessaloniki, Greece and has three children.

Επαμεινώνδας Ευεργέτης 

Ο Επαμεινώνδας Ευεργέτης σπούδασε στην Ανώτατή Γεωπονική Σχολή Αθηνών, όπου υποστήριξε την διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την εθνοβοτανική και φυτοχημική μελέτης τμήματος της ελληνικής χλωριδικής βιοποικιλότητας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται στον σχεδιασμό και υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων με επίκεντρο την γεωργία, το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, αυτοδιοικητικούς, αλλά και επιχειρηματικούς φορείς, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Η συμβολή του στην επιστήμη αποτυπώνεται με περισσότερα από 30 άρθρα (4 μονογραφίες) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει αναγνωριστεί διεθνώς από την Κινεζική κυβέρνηση αλλά και από την υπηρεσία του ως επιμελητής σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.  Από το 2016 συνεργάζεται ως ερευνητικός και διδακτικός συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από την άνοιξη του 2023 ανέλαβε την επιμελητεία του Ιπποκρατικού Βοτανικού Κήπου στην Κω. 

image1.jpg

Νίκος Καραδιάκος

Ο Νίκος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας Αρχιτεκτονικό Γραφείο, με εστίαση στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και τον Οικολογικό σχεδιασμό. Είναι μέλος του συλλόγου Βιοκλιματικής και Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Ιδρυτικό μέλος της Οργάνωση Γη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών της Φυσικομαθηματικής Σχολής Ιωαννίνων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού με τίτλο “Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη” από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Λένια Κοντογούρη

Η Λένια Κοντογούρη είναι Γενική Διευθύντρια της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Μαζί για το Παιδί. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε θέματα αγροτικής εκπαίδευσης και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. 

Ξεκίνησε κάνοντας παραγωγές σε τηλεόραση και παραστάσεις όμως σταδιακά απομακρύνθηκε για να εστιάσει στους χώρους της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών.  Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA in Creative and Media Enterprises από το Warwick University του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η αγάπη της για το περιβάλλον και το αστικό πράσινο την έφερε στην Οργάνωση Γη. 

9.jpg

Σωτήρης Κωσταντινίδης

Ενθουσιώδης ταξιδιώτης, συλλέκτης εμπειριών με αγάπη για τη φύση. Μεγάλωσε στην Αθήνα, πάντα ζει με ένα σκύλο. Ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου για πάνω από δύο δεκαετίες με εξειδίκευση στα σαφάρι την Αφρική και περπάτημα στα Ιμαλάια. Απασχολείται στον ανθρωπιστικό τομέα με αποστολές στο Κόσοβο, στο Ιράκ και στη Μόρια, τώρα στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα σαν SMS program manager με την αναπτυξιακή του Δήμου Αθηναίων. Με πτυχίο στο marketing, με δίπλωμα ελεύθερης πτώσης, σπηλαιολόγος, έχοντας ανέβει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, εκπαιδευμένος wildlife ranger, έχοντας διασχίσει την έρημο Σαχάρα και – πρόσφατα – εκπαιδεύεται για αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ιδρυτής χώρου ολιστικής και φυσικής διατροφής/ αποκατάστασης και διαμονής για σκύλους και οργανωτής πολλαπλών κατασκηνωτικών και μοτοσυκλετιστικών ταξιδιών. Αφιερωμένος στο Κέντρο της Γης ανακαλύπτοντας σκοπό και εισπράττοντας ολοκλήρωση και πολύ ευτυχία. Ψάχνει πάντα το επόμενο – βιώσιμο – νέο σκοπό.

Αγαπημένα λόγια: ο τρόπος που φέρεσαι σε αυτούς που δεν ξέρεις σε ορίζει

Ντίνος Μαχαίρας

Εθνικός συντονιστής EU Climate Pact για την Ελλάδα. Team Leader στην Aephoria.Net. Πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του SDG Watch Europe. Γενικός Γραμματέας για τις χώρες της Μεσογείου στη Διεθνή Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM). Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ActionAid Hellas, του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα” και του Ελληνικού Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών. Διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη από το 2015 μέχρι το 2021.

7.jpg

Ανδρέας Στεφανίδης

Ο Ανδρέας Στεφανίδης είναι Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού, ιστορικού Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών  «Ο Ήφαιστος» καθώς και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ακαδημία Επιχειρηματικότητας. Το 1994 έλαβε το πτυχίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το State University of New York στο New Paltz με διάκριση Magna Cum Laude. Έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Διαθέτει αξιόλογη διδακτική εμπειρία καθώς έχει διδάξει στο New York College, στο State University of New York στο New Paltz ως επισκέπτης λέκτορας και στο University of New York Tirana στην Αλβανία. Αφουγκραζόμενος την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο, ίδρυσε το 2001 την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) οικοδεσπότη οργανισμού του θεσμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα το 2008. Επίσης, το 2014 έγινε Επικεφαλής του Aephoria.net, μίας θερμοκοιτίδας νέων επιχειρηματικών ιδεών και του φορέα οικοδεσπότη της πρωτοβουλίας Bluegrowth σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, με στόχο την υποστήριξη νέων, καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών γύρω από την βιώσιμη θαλάσσια οικονομία αλλά και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σέργιος Φωτιάδης

Ο Σέργιος Φωτιάδης σπούδασε Industrial Design στο Rhode Island School of Design, έχει εργαστεί στην Rubbermaid, στην Αμερική, στη Maddison Limited, στην Αγγλία, στο διαφημιστικό γραφείο Ι.Ν. Λεούσης, και έχει διδάξει στην Σχολή Βακαλό. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή αντικειμένων, επίπλων και ειδικών κατασκευών, τη μελέτη εσωτερικών χώρων, καταστημάτων και εκθεσιακών περιπτέρων, αλλά και με τη σκηνογραφία, στο θέατρο και την τηλεόραση, τη γραφιστική, τη γλυπτική. 

Το 2001 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο “We design”, μαζί με τον αδερφό του, Φίλιππο, αρχιτέκτων, και την Θεανώ Πετρίδου, γραφίστρια. Διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Product Design και Design Thinking. Είναι ένας πό τους Γενικούς Γραμματείς και ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη «Οργάνωση Γη».

3.jpg
5.jpg

Χρήστος Ζούρας - Επίτιμος Πρόεδρος

O Χρήστος Ζούρας είναι ένας από τους βασικούς οραματιστές του Κέντρου της Γης καθώς διαμόρφωσε την σύνδεση του με την Οργάνωσης Γη της οποίας υπήρξε διευθυντής για τα πρώτα 7 χρόνια. Έκτοτε διατηρεί τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου. 

 

Έχει διατελέσει διευθυντής της ΜΚΟ Αρκτούρος (2005-2008). Για την περίοδο 2008-9, διατέλεσε Τακτικό Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ) εκπροσωπώντας το Δίκτυο των ΔΕΚΑ Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Εθνικής Εμβέλειας. Έχει εμπειρία στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ως σύμβουλος για την Εταιρία Συμβούλων Ernst & Young και ήταν συνιδρυτής της εταιρίας M-Stat Mobile Statistics ΑΕ που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Από το 2015 εργάζεται στην Ναυτιλιακή Costamare με καθήκοντα που ποικίλουν από Εσωτερικό Έλεγχο έως Εταιρική Ανάπτυξη. 

 

Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Bocconi Milan Italy, Financial Management Certificate από το ALBA Graduate Business School Athens,  Πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το DEREE College Athens, Δίπλωμα από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (Μέλος του International Certified Internal Auditors Association), και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Art & Science of Negotiations - Executive Education του Πανεπιστημίου Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών - Kennedy School. 

Asset 23.png

Αλέξης Γαληνός

Ο Αλέξης Γαληνός είναι Οικονομολόγος με εξειδίκευση στην αναπτυξιακή πολιτική. Επί του παρόντος υπηρετεί ως Εκτελεστικό Διευθυντής στην Οργάνωση Γη ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη Αντιπροέδρου στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.  Στο παρελθόν, έχει εργαστεί εκτενώς στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (2011-2019), και σύμβουλος Δημάρχου από το 2003.

Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας και Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών κατά την περίοδο 2007 – 2009, ενώ υπήρξε μελετητής και εξωτερικός συνεργάτης στην Παγκόσμια Τράπεζα καθώς και σε ΜΚΟ σε χώρες, όπως η Ινδία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 

Είναι κάτοχος Master in Public Administration από το Harvard University, MSc in Social Policy από το London School of Economics και BA in Economics από το Bates College.

1.png
Giannarakis.JPG

Αλέξης Γιανναράκης

O Αλέξανδρος Κωτσής Γιανναράκης είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αγροδιατροφής στην Οργάνωση Γη. Συμμετέχει επίσης στη Γενική Γραμματεία της IFOAM AgriBioMediterraneo, το Μεσογειακό Περιφερειακό Φορέα της IFOAM Organics International, της μεγαλύτερης οργάνωσης παγκοσμίως σχετικά με τη Βιολογική Γεωργία. Είναι επίσης Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Σύμφωνο για το Κλίμα, εκπροσωπώντας την Οργάνωση Γη. Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμων Περιβάλλοντος (Environmental Geoscience), από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Χρήστος Δαρμογιάννης

Sport for Development Educator. Υλοποιεί προγράμματα με στόχο την προσωπικής ανάπτυξη και βελτίωση της κοινωνικής και σωματικής υγείας των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού και σχεδιάζει δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, αναλυτής καλαθοσφαίρισης και πρώην επαγγελματίας αθλητής καλαθοσφαίρισης με δέκα χρόνια εμπειρίας στις εθνικές κατηγορίες.

Photo on 3-10-23 at 14.56 #2.jpg
Karystinou.jpg

Νικολέττα Καρυστινού

Η Νικολέττα Καρυστινού είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Οργάνωση Γη. Είναι γεωπόνος με πτυχίο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής. Το εκπαιδευτικό της υπόβαθρο περιλαμβάνει επίσης πιστοποίηση δασκάλου για εκπαίδευση ενηλίκων και αυτή τη στιγμή ακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών  στη Βιοοικονομία, την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειρήνη Λορεντζάτου

Ειρήνη Λορεντζάτου, Sport for Development Coordinator. Σχεδιάζει και υλοποιεί τα αθλητικά προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση της κοινωνικής και σωματικής υγείας των συμμετεχόντων, μέσω του αθλητισμού. Απόφοιτη της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Ε.Κ.Π.Α., με ειδικότητα στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή και κάτοχος πτυχίου Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ασχοληθεί και εργαστεί με τον Παραολυμπιακό αθλητισμό, ως Πανελλήνια Κριτής Boccia και προπονήτρια Goalball, αλλά και σε πλήθος προγραμμάτων για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία.

Lorentzatou.jpeg
Angel_Babalouka.jpg

Αγγελική Μπαμπαλούκα

H Αγγελική Μπαμπαλούκα έχει σπουδάσει Επικοινωνία στο State University of New York.

To 1993 ξεκίνησε να εργάζεται σε θέσεις Marketing σε πολυεθνικές εταιρίες  ενώ το 1998 ξεκίνησε την καριέρα της στα ΜΜΕ. Έχει διατελέσει Εμπορική Διευθύντρια για σημαντικά μέσα τόσο offline όσο κι online – Natgeo, Fox, LinkedIn, Twitter, Wetransfer κ.α. 

Στην ομάδα της Οργάνωσης Γη εντάχθηκε το 2018 ως υπεύθυνη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρίες.

Στέφανος Μπατσής

Ο Στέφανος Μπατσής είναι νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Kaboom και είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος των εκδόσεων Πλήθος. Έχει εργαστεί στον ανθρωπιστικό τομέα και στην Οργάνωση Γη είναι υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης των αθλητικών προγραμμάτων.

IMG_20231003_155821 (1).jpg
Γιάννης Μπόρσης.jpg

Γιάννης Μπόρσης

Ο Γιάννης Μπόρσης είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του χώρου του «Κέντρου της Γης» και των «Πάρκων Τσέπης». Επίσης, μαγεıρεύεı γıα την Οργάνωση Γη τα τελευταία 8 χρόνıα, στο πλαίσιο της συλλογıκής κουζίνας των εταıρıκών εκδηλώσεων που πραγματοποıούνταı στο «Κέντρο της Γης», όπως επίσης καı στıς «Κυρıακές στην Γη». Ήταν υπεύθυνος γıα την οργάνωση καı την υλοποίηση των αναγκών της κουζίνας στον πρόχεıρο προσφυγıκό καταυλıσμό του Λıμανıού του Πεıραıά, καı στο project Shamiyaana–Food for Thought: Thought for Change στο πλαίσıο της Documenta 14.

Γιώργος Ξεπαπαδάκος

Από το 2012 έως σήμερα είναι υπεύθυνος λειτουργίας του πρότυπου πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» ασχολούμενος με την φυτική παραγωγή, την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση προγραμμάτων βιωματικής μάθησης.

Εξειδικεύτηκε στην οργανική λαχανοκομία, δενδροκομία, αμπελουργία και αρχιτεκτονική τοπίου εργαζόμενος στα περιβόλια και τους κήπους της Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους (1998-2006) και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στην έρημο του Σινά (1997).

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και ερευνών οικολογικού, ανθρωπιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος στις εφημερίδες: Βήμα, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Έθνος και Realnews και στην ιστοσελίδα Protagon.gr. Έχει επίσης συνεργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός με τους σταθμούς ΕΡΑ-4, Kosmos 93,6fm και Galaxy 92fm.

Έχει συγγράψει λαογραφικές μελέτες, περιηγητικά λευκώματα, και ταξιδιωτικούς οδηγούς που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Πήγασος».

Γιώργος Ξεπαπαδάκος_20210910_164022.jpg
IMG_20171226_164255 (2).jpg

Εύη Παυλάκου

Η Εύη Παυλάκου υλοποιεί προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής ένταξης στην Οργάνωση Γη για παιδιά και ενήλικες. Είναι γεωπόνος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, παρακολουθεί το διατμηματικό μεταπτυχιακό των τμημάτων Γεωπονίας και Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον.

Κυριακή Ρέτζεκα

Κυριακή Ρετζέκα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων. Σχεδιάζει και συντονίζει τον ετήσιο προγραμματισμό, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης και της διαχείρισης, καθώς και την ανάπτυξη νέων στρατηγικών και συνεργασιών, τις αιτήσεις χρηματοδότησης και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Έχει διαχειριστεί και συντονίσει περισσότερα από 30 projects με 6000 ωφελούμενους (ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό τομέα) σε συνεργασία με διεθνείς ΜΚΟ και Ιδρύματα (UNHCR, IRC, UEFA Foundation for children, Barcelona Foundation, Yuri Djorkaeff Foundation, UNICEF).

BARCA FOUNDATION 1.jpg

Κυριακή Ρέτζεκα

Κυριακή Ρετζέκα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων. Σχεδιάζει και συντονίζει τον ετήσιο προγραμματισμό, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης και της διαχείρισης, καθώς και την ανάπτυξη νέων στρατηγικών και συνεργασιών, τις αιτήσεις χρηματοδότησης και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Έχει διαχειριστεί και συντονίσει περισσότερα από 30 projects με 6000 ωφελούμενους (ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό τομέα) σε συνεργασία με διεθνείς ΜΚΟ και Ιδρύματα (UNHCR, IRC, UEFA Foundation for children, Barcelona Foundation, Yuri Djorkaeff Foundation, UNICEF).

Kyriaki Retzeka.jpg
fo.jpg

Φωτεινή Ρέτζο

Η Φωτεινή Ρέτζο έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Σχεδιασμό και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

To 2015 ξεκίνησε να εργάζεται ως συντονίστρια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Στην ομάδα της Οργάνωσης Γη εντάχθηκε το 2017 ως υπεύθυνη του προγράμματος ένταξης των προσφύγων στην αγορά εργασίας. Από το 2018 είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων της Οργάνωσης Γη.

Βασίλης Σταμογιάννης

Βασίλης Σταμογιάννης, Community Engagement Manager. Έχει διατελέσει βασικό στέλεχος ΜΚΟ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο (JEF-Europe, MEDASSET, Aegean Rebreath) και κατέχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη συμμετοχικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με ενεργές ομάδες πολιτών, δήμους, ιδρύματα και φορείς. Από το 2016 έως το 2019 ήταν μέλος της ομάδας του συνΑθηνά, της βραβευμένης πλατφόρμας κοινωνίας των πολιτών του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια (2018-2021) συνέβαλε στην ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων μεταξύ προσφύγων και ομάδων ενεργών πολιτών της Αθήνας, ως Community Engagement Specialist του προγράμματος "Curing the Limbo". Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ευρωπαϊκών σπουδών απο το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν με διατριβή στο Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τις γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες. 

vassilis stamogiannis .jpg
Vickie Stavropoulou_PROFILE PICTURE 2.jpg

Βίκυ Σταυροπούλου

Βίκυ Σταυροπούλου, Program Manager, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Ένταξης (χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και εθνικά προγράμματα) τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με θέματα βιωσιμότητας και στην κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων. Κατέχει πτυχίο Marketing και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος. Έχει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων σε συνεργασία με ΜΚΟ, εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλέξανδρος Χάινταρ Αλνταχαν

Αθλητικός εκπαιδευτής (Sports Educator) προπονεί με την συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό να επιτευχθεί μέσω της αθλητικης δραστηριοτητας μια εξαιρετική εργοθεραπεία που αγκαλιάζει θετικα τις έννοιες της ανάκαμψης,εξατομίκευσης και κοινωνικής ένταξης.

Απόφοιτος του Τμήματος της Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ.

Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κλινική Ψυχολογία στο University of Utrecht στην Ολλανδια.

Έχει λάβει τετραετή εκπαίδευση ως RECBT ψυχοθεραπευτής (Λογικοθυμικης Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικης και Γνωσιακής Συμπεριφορικης Ψυχοθεραπείας, Albert Ellis Institute.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αυτής έχει παρακολουθήσει διαφορά περιστατικά παιδιών,

εφήβων & ενηλίκων έχει εποπτευθεί σε αυτα. Ως εκπαιδευτής ενηλίκων έχει εργαστεί οργανώσει και συντονίσει εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχολογιας στο κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών.Ακόμη έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικών θεραπειών στα οποία προσέφερε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά και εφήβους.Τον τελευταίο χρόνο ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων του Επιπέδου 1 του προγράμματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπείας Εστιασμένες στο Συναίσθημα (Emotion Focused Therapy - EFT/HiEFT).

0FAD7E63-422F-4E9C-9F83-BDE9FA492BA1.jpeg
Anchor 5
Asset 26 (2).png

Από το 2012 περισσότερα από 70.000 παιδιά και 50.000 ενήλικες πήραν μέρος στα προγράμματα περιβαλλοντικής δράσης, κοινωνικής ενδυνάμωσης & υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Επίσης, η Οργάνωση Γη συνεργάστηκε με 18 Πανεπιστήμια, 7 Ιδρύματα, 40 εταιρείες, 18 κρατικούς φορείς και πάνω από 100 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Anchor 6
Asset 27 (2).png
logo_hellenicplatform.PNG
download 4.png
download (3).png
download 6.png

Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη

Η Οργάνωση Γη κατέχει την προεδρεία της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη. Αποτελεί το συντονιστικό όργανο των ελληνικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης. Σήμερα εκπροσωπεί οργανώσεις, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, οι οποίες υποστηρίζονται από μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών και έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα μας και σε πολλές περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

 

IFOAM

H Οργάνωση Γη αποτελεί την Ειδική Γραμματεία της IFOAMAgriBioMediterraneo (ABM). HIFOAM είναι η Διεθνής Ομοσπονδία των Κινημάτων της Βιολογικής Γεωργίας,με σκοπό την υιοθέτηση των οικολογικών, κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων που στηρίζονται στις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

 

UN GlobalCompact

Η Οργάνωση Γη είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου (UN Global Compact), της μεγαλύτερης, παγκόσμιας πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας – με χιλιάδες συμμετέχοντες από περισσότερες από 150 χώρες – που έχει ως πρωταρχικό στόχο την οικοδόμηση και προώθηση της κοινωνικής νομιμότητας των επιχειρήσεων και των αγορών.

 

SDGWatchEurope

Η Οργάνωση Γη είναι μέλος του SDGWatchEurope, διατομεακής συμμαχίας ΜΚΟ σε επίπεδο Ευρωπαικής Ένωσης, από τομείς όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α. Σκοπός του είναι να αποτελέσει μοχλό πίεσης και ελέγχου των κυβερνήσεων για την εφαρμογή της «Ατζέντας 2030» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

 

bottom of page