Οργάνωση Γη @ Κέντρο της Γης

KTG-map-2015

Τον Ιανουάριο του 2012 η Οργάνωση Γη ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου της Γης,ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

Τα κρίσιμα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα μας χτυπάνε την πόρτα καθημερινά, ζούμε σε κάθε τους διάσταση.
Σκοπός του Κέντρου της Γης είναι να εμπνεύσει στους ανθρώπους την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να μπορούν να απολαύσουν και να εκτιμήσουν τη δύναμη της ζωής και της φύσης. Από εκεί ξεκινά η καλή συμβίωση με τους γύρω μας και συνεχίζει ως την εσωτερική γαλήνη. Ο άνθρωπος καλείται σήμερα να ανακτήσει τον σεβασμό για τον άνθρωπο – για τον εαυτό του και τον διπλανό του, καλείται να αγκαλιάσει τις διαφορετικές κοινωνίες που εκείνος δημιουργεί και μέσα στις οποίες αναπτύσσεται και, κυρίως, καλείται να αναλάβει ενεργό δράση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη μας.
Το Κέντρο της Γης δημιουργήθηκε για να ενημερώνει και κυρίως να εμπνέει τους επισκέπτες του, πάντα μέσα στη λογική της συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Μέσα από την ενίσχυση της επαφής του ανθρώπου με τη φύση, μια επαφή που, όπως έχει αποδειχτεί από επιστημονικές έρευνες, θεωρείται από τις πιο ευεργετικές δραστηριότητες για την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα των παιδιών. Αυτήν την απλή και δυνατή σχέση θέλουμε να αναδείξουμε.

Περισσότερα για το Κέντρο της Γης στο www.centeroftheearth.gr

Οργάνωση Γη @ Κέντρο της Γης
Λ. Δημοκρατίας 67,
131 22, Ίλιον,
πίσω από το εμπορικό κέντρο Escape
συνορεύει με το πάρκο Αντ. Τρίτσης.